Download
  • dinsdag 13 augustus 2024
  • Eindhoven
  • DAF Trucks Nederland
 

20 DAF XG trekkers in vloot H&S (DEN HARTOGH)

De specialist in vervoer van vloeibare levensmiddelen, H&S Group uit Barneveld, heeft een order geplaatst voor 20 nieuwe DAF XG 480 FT trekkers. H&S, onderdeel van Royal Den Hartogh Logistics, heeft voor DAF gekozen na een uitgebreid oriënteringstraject. Begin 2025 zal dealer Bakker Bedrijfswagens de nieuwe DAF’s leveren.

 
hs_bakker_daf
Gilbert van de Beek van Bakker Bedrijfswagens (links) en Ronnie Uijen namens H&S (rechts) schudden elkaar de hand op de samenwerking voor het gebouw van de H&S Group in Barneveld
 

H&S, afgelopen maart overgenomen door Den Hartogh, heeft de keuze voor DAF gemaakt op basis van vertrouwen in het merk en de service van Bakker Bedrijfswagens. Daarnaast overtuigt de DAF XG met zijn moderne en zeer ruime cabine met ongeëvenaard comfort voor lange afstanden. Ook het lage eigen gewicht van de trekker blijkt een pré. Dat is van belang bij de distributie van vloeibare voedingsmiddelen waarin H&S is gespecialiseerd. “Het betreft concentraten van vloeistoffen waar zoveel mogelijk water uitgehaald is. Een concentraat van een kilo kan goed zijn voor wel tien kilo of meer eindproduct dat in de schappen belandt. Dus elke kilo extra laadvermogen is voor ons heel belangrijk”, legt Jos van den Hurk uit, Fleet & Equipment Manager bij H&S.

Omwille van een zo laag mogelijk gewicht krijgen de nieuwe DAF’s XG 480 FT een 510 liter brandstoftank in plaats van 600 liter. Ook zijn de luchtketels van aluminium en worden lichtmetalen Alcoa-velgen gemonteerd. Op het bordes achter de cabine komt een aluminium afdekplaat waarop de chauffeur veilig kan staan bij het aan- en afkoppelen van snoeren, luchtslangen en de PTO-aandrijving, die eveneens een extra is op de XG trekkers.

Camera’s in plaats van spiegels

H&S kiest ook voor het DAF Digital Vision-systeem, inclusief Corner Eye. Deze veiligheidssystemen verbeteren de aerodynamische prestaties en verhogen het directe zicht, doordat de camera’s het zicht van de chauffeur niet belemmeren en de dode hoek wegnemen. Ook krijgen de DAF’s XG specifieke software voor het transport van vloeistoffen en zijn ze voorzien van Predictive Cruise Control. Die regelt de snelheid op basis van geografische gevens in de navigatie, zodat bergop en bergaf zo efficiënt mogelijk wordt gereden. Verder is gekozen voor de luxe chauffeursstoel en het dikkere matras. 15 DAF XG 480 FT trekkers gaan rijden in het intermodale transport en 5 zullen in het modale traject hun  ritten maken. Het onderhoud laat H&S volledig over aan Bakker Bedrijfswagens via Multi Support onderhoudscontracten. 

Veelbelovende samenwerking

H&S is een toonaangevend logistiek bedrijf, gespecialiseerd in de distributie van vloeibare voedingsmiddelen in Europa en staat bekend om betrouwbare en efficiënte service. Door de recente overname door logistiek dienstverlener Royal Den Hartogh Logistics zijn de capaciteit en innovatiekracht van H&S vergroot. “Met onze focus op duurzaamheid en continue verbetering van de dienstverlening willen we een betrouwbare partner in de logistieke sector blijven”, aldus Van den Hurk. “Met deze order start een veelbelovende samenwerking tussen DAF, Bakker Bedrijfswagens en H&S/Den Hartogh.”

 

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Arno Scheffer

Tel: +31 (0)40-2677740
E-mail: arno.scheffer@DAFTRUCKS.com

> Neem contact op met DAF Trucks voor overige vragen